Letošní léto je ideálním časem k objevování nejrůznějších koutů naší republiky. Je ovšem nejvyšší čas naplánovat si termín dovolené a zarezervovat si místo v pěkném hotelu či penzionu. Za návštěvu bezpochyby stojí oblíbený Karlovarský kraj, který navíc letos nebudou okupovat cizokrajní turisti ani paparazzi v rámci filmového festivalu.
Kromě lázeňských služeb město a jeho okolí nabízí nádhernou přírodu a dechberoucí kulturní památky. Nejznámější turistickou atrakcí jsou samozřejmě kolonády a prameny, nezapomeňte však navštívit také proslulou českou sklárnu Moser, která funguje již od roku 1893. Zábavné odpoledne pro děti i dospělé zajistí Motýlí dům, ve které si můžete prohlédnout exotické motýly z celého světa. Pokud jste spíše milovníkem přírody, zavítat můžete do Lázeňských lesů, které nabízí krátké i náročnější trasy plné památek, vydat se na rozhlednu Diana nebo objevit širší okolí, ať už Andělskou horu nebo Svatošské skály. Večery můžete strávit poslechem Karlovarského symfonického orchestru nebo si užít představení v Karlovarském městském divadle.
Především pro mladší ročníky je oblíbenou variantou ubytovat se v centru města, pokud ovšem chcete větší klid, a především příznivější cenu, ideální volbou je některá z vedlejších obcí. Útulné ubytování nabízí penzion v obci Hory. Jeho největší výhodou je možnost stravování v non-stop restauraci Pod Kaštanem vařící tradiční českou kuchyni. Penzion má kapacitu 12 lůžek a jeho pokoje jsou vybaveny samostatnou koupelnou, WC, televizí a lednicí, nechybí ani připojení k Wi-Fi. Součástí penzionu je také salónek pro uzavřenou společnost, který najdete ve sklepení restaurace. Využít ho můžete k oslavám, svatbách či rodinným sešlostem. Jeho kapacita je asi 30 osob a jistě oceníte, že jeho provoz není díky non-stop restauraci časově omezen.
Za penzionem i restaurací stojí místní rodačka Renata Pasteláková. Ta začala v roce 1991 podnikat ve výrobě knedlíků, k čemuž ji dovedla letitá praxe provozu kantýny, odkud si přinesla přezdívku Knedlíková královna. Zásadním faktorem byla pro ni domácí a ruční výroba, kterou si firma zachovává dodnes. Později paní Pasteláková odkoupila zmíněnou restauraci, která získala svůj název díky okolnímu porostu kaštanových stromů.