Hotel v areálu bývalého kláštera

Hotel v areálu bývalého kláštera

Nejníže položeným městem v České republice, významným přístavem a železničním uzlem je severočeské město Děčín. Leží na soutoku řek Labe a Ploučnice, žije v něm přibližně 50 tisíc obyvatel. Děčín se nachází na okraji turisticky velmi atraktivní oblasti, Českosaského Švýcarska a velká část města je na území Chráněné krajinné oblasti Labské pískovce. Největší památkou Děčína je klasicistní zámek na pravém břehu Labe, který až do roku 1932 patřil rodině Thunů. Později tady byla státem zřízena kasárna. Dnes celý areál s přístupovou, ve skále vytesanou silnicí, zámeckými zahradami a parky prochází náročnou rekonstrukcí. Historicky cenné jsou v Děčíně také četné mosty, barokní kašna a měšťanské domy. Za návštěvu stojí ještě barokní kostel sv. Václava a Blažeje, synagoga z počátku 20. století a zejména Pastýřská stěna se zoologickou zahradou a vyhlídkovou restaurací. Přestože se v Děčíně po Labi přepravují hlavně náklady, turisté si oblíbili cesty vyhlídkovou lodí, zejména do SRN a do oblasti Hřenska.

U Děčína najdete také nejvyšší stolovou horu v České republice, vysokou 723 m n.m. Z kamenné rozhledny Děčínský Sněžník na jejím vrcholu, postavené v roce 1864, je nádherný výhled do širokého okolí.

Sehnat v Děčíně ubytování nebude velký problém, můžete zavítat třeba do hotelu U kaple, který se nachází v klidném prostředí bývalého kláštera, naproti Thunské kapli, jedné z nejvýznamnějších památek města. Hotel s kapacitou 49 lůžek nabízí ubytování ve dvou, tří a čtyřlůžkových pokojích, takže se v pohodlí mohou ubytovat celé rodiny i s dětmi a třeba i domácími mazlíčky. Na všech pokojích je sociální zařízení se sprchovými kouty. Do hotelové restaurace s barem se v případě potřeby vejde i osmdesát hostů, takže se zde mohou konat i větší firemní akcesoukromé akce všeho druhu, svatby, oslavy narozenin, promocí i smuteční hostiny. V létě je velmi příjemné posedět na letní terase.

Restaurace nabízí zejména českou kuchyni, určitě si vyberete z denní nabídky tří poledních menu, hotových jídel i minutek. Maso, používané k přípravě jídel, pochází z produkce regionálních zemědělců, ve vinném listu jsou vynikající moravská vína z Templářských sklepů Čejkovice.